Wie, wat en waar?

De Kleine Fanfare

Ben jij muzikaal en zou je graag in groep spelen?  Dan ben je welkom bij De Kleine Fanfare, de jeugdwerking van de Koninklijke fanfare Kunst en Vermaak van Lovenjoel.  We spelen samen muziek, geven af en toe een concertje, gaan al eens op uitstap en hebben samen veel plezier!

Zin om mee te doen? Neem contact op met info@fanfarelovenjoel.be of kom eens langs op een repetitie om kennis te maken met onze muzikanten en de dirigent.  De Kleine Fanfare repeteert op vrijdagavond van 19h40 – 20h10 in CC ’t Stichelke te Lovenjoel.

Jekkolo

Jekkolo is het jeugdkoor van Korbeek-Lo en Lovenjoel.Wij luisteren de gezinsvieringen op, verzorgen de kinderzegeningen en geven af en toe een concert. Als kers op de taart gaan we elk jaar eens op weekend en doen we veel andere leuke uitstapjes!
We repeteren elke vrijdag van 18.50 u tot 19.50 u in de pastorie van Korbeek -Lo. Van 20 u tot 20.30 u zingen de jongeren vanaf het 5de leerjaar nog een half uurtje verder.
Contact: koorleidster Nele Honee - 0485 46 14 36 - of jekkolo.jeugdkoor@gmail.com Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

KO‘MA

Muziek brengt mensen samen en bindt mensen aan elkaar. Het roept iets herkenbaar op, je kan er je ei in kwijt en je hebt er geen taal voor nodig. Muziek is gewoon keicool.
KO‘MA wil met muzikanten (piano, gitaar, drum en percussie,..) op een leuke manier muziek en zang door jongeren bij jongeren brengen. Samen met koorleden musiceren en zingen! De naam KO‘MA is ontstaan uit de twee voornamen van de starters van het eerst uur, namelijk Koen en Matthias. De komma tussen de twee namen staat voor wat in de muziek een adempauze betekent. Daar wil KO‘MA voor gaan: met muziek een adempauze brengen met en voor jongeren.

Chiro Hiperlie

Op zondag is Chiro Hiperlie the place to be voor alle jongeren uit Korbeek-Lo en omstreken!
Een leidingsteam waar je terecht U tegen mag zeggen, zorgt daar namelijk elke week weer voor een knallende namiddag waar jong en minder jong de week op gepaste wijze mee kan afsluiten!
Daarnaast organiseert elke afdeling ieder jaar weer een weekend en bij wijze van kers op de taart gaan we in de zomer ook nog eens op een onvergetelijk plezant kamp!
Meer info vind je op www.chirohiperlie.be

JP- KOLO

JP-KOLO staat voor JongerenParochie - Korbeek-Lo – Lovenjoel
Een jongerenwerking, gegroeid uit de catechesewerking, die kiest voor het vormsel op 16 jaar. De dag van vandaag je hierdoor laten uitdagen, is helemaal geen evidente keuze!
Het vormsel op latere leeftijd is een zoektocht naar geloof en waarden, een plaats waar diepere zin- en geloofsvragen op een speelse manier aan bod kunnen komen, een plaats waar jongeren zichzelf kunnen en mogen zijn! Doorheen die tocht gaan jongeren en hun begeleiders op zoek naar leven, naar geloof, naar zingeving, naar wat ze belangrijk vinden.
Contact: Nolle Van Gansewinkel, Oaselaan 21 te Korbeek-Lo - tel: 016 25 33 84 – 0473 49 44 87

FOS de Toekan

Wij zijn een gemengde scoutsvereniging in het dorp Lovenjoel. Wij zijn aangesloten bij FOS open scouting: wij hebben een pluralistische en open kijk op de wereld en scouting in het bijzonder. Wij zijn een jonge vereniging die kiest voor een back to basic-mentaliteit.
Iedere zaterdag komen we tussen 14u en 17.30 u bij elkaar met nu al ruim 160 kinderen. Aan ons lokaal in het Goot Park ervaren we per tak (leeftijdscategorie) het bijzondere spel van "scouting". Spelen, amuseren, ravotten, vuil maken, leren, samenwerken, plezier maken in ons lokaal of het bos, op het veld of in het water, in de openlucht of in de stad, zowel in binnen- als buitenland.
Contact: www.fosdetoekan.be - info@detoekan.be Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Jeugdharmonie

Speel je graag muziek? Heb je altijd al eens in groep willen spelen? Dan ben je bij ons zeker aan het goede adres! De jeugdharmonie heeft een groot repertoire aan muziekstukken zoals Disney muziek, filmmuziek, marsen, kerstmuziek, hedendaagse muziek en nog veel meer. Ook worden er op regelmatige basis concerten gegeven. Daarnaast organiseren wij ook verschillende activiteiten en gaan we jaarlijks op weekend. Wij repeteren elke zondagvoormiddag van 10.30 u tot 12 u in het Patronaat te Bierbeek.
Contact: jeugd.harmoniebierbeek.be/

Chiro Karoo

Contact: www.chirokaroo.be

Jeugdhuis Katastroov

Contact: www.katastroov.be

Het Jeugdhuis, gelegen onder het cultureel centrum De Borre in Bierbeek, is een sociale verzamelplaats voor jongeren uit Bierbeek en omstreken waar men zich kan ontspannen, amuseren, dansen, sociaal contact leggen en uitleven tot in de vroege uurtjes! Voor meer informatie kan je terecht op onze website!: www.katastroov.be

delen print naar pdf afdrukken